hrcsenfrdeelgaitplru

Upoznajte, istražite otok & grad Pag

Otok Pag jedan od najvećih Jadranskih otoka s preko 2500 sunčanih sati godišnje što ga čini idealnim izborom za savršen godišnji odmor. Pag pruža neobične oblike, divlju egzotiku, pitome oaze, planinarske staze i plitke zaljeve, u njegovoj ljepoti svatko može naći nešto zanimljivo za sebe.

Osim čarobne prirode Pag se ponosi bogatom tradicijom i dugom povijesti tako da oni željni kulture mogu svoje dane ispuniti obilaskom brojnih spomenika, stalno postavljenih izložbi i uživat u programu Paškog kulturnog ljeta , najdužeg kulturnog ljeta na Jadranu. Posjetite li nas krajem mjeseca srpnja doživjet ćete lude karnevalske trenutke u našem gradu a nađete li se u Pagu sredinom kolovoza imati ćete priliku proslaviti s nama veliki vjerski blagdan, Velike Gospe, koji obilježavamo svečanom procesijom.

Trenutke na našem čarobnom otoku dodatno će uljepšat ponuda iz bogate autohtone gastronomije s kojom se ponosimo a koja će zasigurno oduševit i najistančanije nepce. Uz nadaleko poznati i cijenjeni paški sir i pašku janjetinu, moći ćete uživat u brojnim proizvodima specifičnim za naš otok kao što su; paško vino Žutica, domaća rakija travarica i prošek, ljekoviti kaduljin med te baškotin – tvrdo pecivo čija se tajna proizvodnje strogo čuva u samostanu Sv. Margarite u centru grada.

2500

Sunčanih sati godišnje

302,47

km duljina obale

270

km pješčanih plaža
IMGP9003-Large
IMGP0905-Large
IMGP0969-Large
GOPR0731-Large
DSC04389-Large
DSC02033-Large
DSC8655-Large
DSC7290-Large
DSC4437-Large
DSC0926-Large